Anderlecht hinkt 13 punten achterop, en toch... "Wij hebben meer talent dan Club"

19 januari 2018 09:05

Anderlecht zal een indrukwekkend parcours moeten neerzetten om Club Brugge nog van de landstittel te houden. Zeker nadat blauw-zwart ook deze week in de beker tegen Sporting Charleroi, nochtans de eerste achtervolger in de competitie, imponeerde.

Coach Hein Vanhaezebrouck wil momenteel de focus niet op de titel leggen en wacht de komende uitslagen af. (Dat leest u HIER) De spelers van paars-wit geloven er nog in. "Binnen de groep hebben we de titel niet opgegeven, hoor - in de play-offs kan alles", zegt Pieter Gerkens in Het Laatste Nieuws. "Maar het is wel zo dat we in eerste instantie met onszelf bezig moeten zijn."

De uittredende landskampioen wil zich deze winter gevoelig versterken. Nochtans beschikt Anderlecht volgens Gerkens over genoeg kwaliteit om Club Brugge het vuur aan de schenen te leggen. "Bekijk de namen op ons wedstrijdblad maar eens individueel - er is een óvervloed aan kwaliteit. Ik denk zelfs dat we er meer hebben dan Club."

Hecht team vs. eilandjes

"Weet je wat het enige verschil is? De grootste troef van Club is dat het een hecht team is. Aan dat aspect moeten wij nog werken. Zodra wij een tegenslag te verwerken krijgen, ontstaan er eilandjes op het veld en gaat het snel bergaf. Dat hebben de nederlagen tegen Charleroi en Club duidelijk aangetoond. Maar ik merk beterschap."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.