Ivan Leko hoopt dat vervelende keeperskwestie van de baan is: "Hopelijk kunnen we nu stoppen met erover te praten want we hebben stabiliteit nodig"

19 januari 2018 16:23

Club heeft er al een productieve wintermercato opzitten en vooral inzake de doelmannen zou het nu snor moeten zitten. Eerst kwam Vladimir Gabulov, vandaag kwam daar ook nog Kenneth Vermeer bij. Trainer Ivan Leko is een tevreden man, dat bleek op zijn wekelijkse persbabbel.

"Wij wilden absoluut nog een extra doelman, dat is belangrijk om de concurrentie aan te scherpen. Gezonde concurrentie is nu eenmaal nodig bij een topclub. Kenneth Vermeer is toch een mooie naam, het is voor mij belangrijk om kwaliteit te halen. We hebben de kern onlangs iets kleiner gemaakt net omdat we naar die kwaliteit toe willen. Kenneth is normaal gezien iemand die ons op dat vlak moet kunnen helpen."

Maar wat nu met Ethan Horvath en/of Guillaume Hubert? "Het is de bedoeling om met drie keepers verder te doen. Ik begrijp perfect dat je als jonge keeper absoluut wilt spelen. We moeten dan ook een oplossing vinden voor die situatie. We gaan nu zien wie blijft en wie vertrekt. Het is in ieder geval belangrijk om goed en open te communiceren."

Knoop al doorgehakt

Zondag staat Vladimir Gabulov alvast in doel, Kenneth Vermeer geraakt in principe niet speelgerechtigd: "Vladimir is iemand met ervaring, een echte winnaar die een korte, maar goeie aanpassingsperiode achter de rug heeft. Hopelijk kan hij zondag met het nodige geluk aan zijn kant beginnen aan een mooi hoofdstuk in Brugge."

Ivan Leko is alvast opgelucht dat de keeperscarrousel nu kan stoppen met draaien: "We spreken nu al zes maanden over de doelmannen. We willen daar graag mee stoppen want we hebben stabiliteit nodig. Gabulov begint als nummer één, maar in voetbal weet je nooit. Hij krijgt wel alle vertrouwen van de technische staf. Vanaf maandag gaan we dan met 'Vlad' en Kenneth hard werken. Wij hopen dat we met hen goeie keuzes hebben gemaakt," besluit Leko.

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Club Brugge
 
 
Reacties.