Bordeaux bleef niet bij de pakken zitten en heeft optie voor Preud'homme al beet

20 januari 2018 21:31

Michel Preud'homme kreeg te horen dat hij niet de nieuwe coach van Bordeaux zou worden. Maar lang hebben de Girondins niet getwijfeld om een nieuwe coach te vinden. De ervaren Gustavo Poyet moet de club weer naar mooiere oorden leiden.

De aanstelling van de 50-jarige Uruguayaan werd bevestigd door Stéphane Martin, voorzitter van Bordeaux. "Poyet heeft voldoende ervaring als speler en als coach. Hij heeft al veel doorstaan en zijn profiel sprong in het oog”, aldus Martin. "Bovendien spreekt hij Frans en heeft hij veel multiculturele ervaring."

Poyet heeft in 2011 bij zijn eerste job als T1 Brighton & Hove naar de Championship gebracht. Twee jaar later kon hij net de promotie naar de Premier League niet afdwingen. Bij Sunderland was hij daarna twee jaar aan de slag. Zijn laatste jobs waren bij het Griekse AEK Athene (2015-2016), het Spaanse Real Betis (2016) en het Chinese Shanghai Greenland Shenhua (2016-2017).

Preud'homme was lang in beeld als nieuwe T1, maar de afkoopsom die Bordeaux moest betalen aan Club Brugge was er te veel aan.

Ligue 1 \\ Bordeaux
 
 
 
Reacties.