Sa Pinto duidt het pijnpunt van Standard aan en laat zich uit over experiment met Scholz

20 januari 2018 21:12

Standard deed een goede zaak in de strijd om een ticket voor play-off 1. Het pakte de volle buit tegen rode lantaarn Eupen (3-2). Een verdiende zege volgens coach Ricardo Sa Pinto, al weet hij ook waar het Luikse schoentje knelt.

"Dit is een mooie overwinning. Eindelijk hebben we de drie punten beet", zei Sa Pinto na de wedstrijd. "Het was een vreemde match. We moesten echt winnen. In de eerste helft creëerden we heel wat kansen, maar toen ze de eerste keer aan onze goal kwamen, was het meteen raak. Daarna hebben we goed gereageerd."

Standard kwam twee keer op achterstand tegen de nummer 16 van de Jupiler Pro League. Net daar ligt volgens Sa Pinto het pijnpunt van de Rouches. "We incasseren te gemakkelijk doelpunten. Hopelijk kunnen we hieruit leren, al doen mijn spelers er alles aan om die tegengoals te voorkomen."

Scholz op middenveld

Sa Pinto experimenteerde met centrale verdediger Alexander Scholz op het middenveld. "Ik was tevreden over zijn wedstrijd, maar eigenlijk over iedereen zijn wedstrijd", was de Portugees duidelijk. "Ik ben erg trots op Alexander. Vanmorgen was hij nog ziek en kampte hij met koorts. Maar hij heeft het goed gedaan."

Bart Ver Elst

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Eupen
 
 
Reacties.