Pocognoli verlost matig Standard in de slotminuten met rake kopbal

20 januari 2018 19:55

Standard heeft een gouden zaak gedaan in de strijd om play-off 1. De Rouches kwamen twee keer op achterstand tegen Eupen, maar een kopbal van Pocognoli bezorgde de Rouches de drie punten.

Sa Pinto verraste met twee namen in zijn basiself. Scholz kreeg na lang nog eens het vertrouwen en ook Emond mocht starten. De bezoekers konden dan weer niet rekenen op de geschorste Nils Schouterden. Standard startte furieus, maar de storm ging al even snel weer liggen.

Na een saai openingskwartier waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Leye kopte een corner hard voorbij Ochoa. Dierick twijfelde of de bal al dan niet over de lijn was, maar zijn assistent kwam hem ten hulp, 0-1. Lang kon Eupen echter niet genieten van die voorsprong.

Emond deed het voorbereidende werk, Sa slalomde tussen de Eupense defensie en Van Crombrugge was geklopt. Standard dreigde daarna vooral via hoekschoppen, maar op het halfuur was het dan toch bijna raak. Sa liet een bal slim door de benen lopen, maar Mpoku scoorde niet.

Standard stapelde de slordigheden op en het was Ocansey die een kans van dichtbij onbegrijpelijk over het doel van Ochoa trapte. Amper een minuut later was het wel raak. Nieuwkomer Koné krulde de bal heerlijk in de verste hoek, 1-2 voor een efficiënt Eupen. In het absolute slot van de eerste helft scoorde Sa dan toch nog zijn tweede van de avond, 2-2.

Standard ging in de tweede helft op zoek naar de voorsprong, maar een stug Eupen gaf weinig kansen weg. Van Crombrugge ging - weliswaar in twee keer - goed plat op een harde vrije trap van Marin. De organisatie van de bezoekers stond er en na een gevaarlijk standje voor de Luikse goal kwamen de Panda's bijna een derde keer op voorsprong.

Leye besloot Standard dan maar een handje te helpen. De aanvaller pakte domweg zijn tweede geel en zo mocht Eupen nog een kwart van de match met tien verder.

Nieuwe krachten

Sa Pinto gooide ondertussen met eerst Djenepo en Cop en daarna Carlinhos vers bloed in de strijd. Standard zette in het slotkwartier alles op alles, maar het voetbalde amper een echte doelkans bij elkaar. Laifis kwam na een hoekschop nog het dichtst bij een doelpunt, maar miste zijn schot compleet.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in de extra tijd zorgde aanvoerder Pocognoli met een rake kopbal dan toch nog voor de drie punten.