Na 5 matchen zonder zege is het voor Standard van moeten tegen de hekkensluiter

20 januari 2018 12:20

De competitie draait vanaf dit weekend opnieuw op volle toeren. Zaterdagavond ontvangt Standard om 18.00 uur de bezoekers uit Eupen. Voor beide teams is het stilaan van moeten.

Na het pijnlijke verlies op het veld van Kortrijk moet Standard op eigen veld winnen van Eupen. De laatste zege van de Rouches dateert overigens van de 16e speeldag, toen er op het veld van Racing Genk gewonnen (0-2) werd. Een overwinning is dan ook noodzakelijk om de voeling met de top zes te behouden.

Coach Ricardo Sa Pinto was dan ook duidelijk. "Het enige doel voor de match van morgen, is het pakken van de 3 punten", aldus de Portugees op de persconferentie voor de match. "We weten dat we die nodig hebben en we hebben er vertrouwen in dat we de match gaan winnen."

Op de vorige speeldag boekten de manschappen van Makélélé een verdiende zege tegen Waasland-Beveren.

Voor Eupen volgen er nog enkele spannende weken. Op de laatste speeldag voor de winterstop werd er vertrouwen getankt tegen Waasland-Beveren (1-0), maar de Panda's staan wel nog steeds op een degradatieplek. Eupen kan wel een gouden zaak doen, wetende dat nummers 14 en 15 Zulte Waregem en KV Mechelen elkaar in de ogen kijken.

Aanvaller Nils Schouterden is er door zijn tweede gele kaart tegen Waasland-Beveren niet bij vanavond, ook Moussa Wague en Ibrahim Diallo ontbreken in de selectie van Claude Makélélé.

Bart Ver Elst

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Eupen
 
 
Reacties.