Mechelaars reageren op de nederlaag die absoluut moest vermeden worden: "Dit is een dieptepunt in de carrière"

21 januari 2018 10:19

KV Mechelen verloor zaterdagavond op eigen bodem van Zulte Waregem en zag op die manier een rechtstreekse concurrent om de degradatie van zich wegsluipen. De verslagenheid in het Mechelse

"Dit was een match die de ploeg die eerst zou scoren ook zou winnen", reageerde Mats Rits op het 0-2 verlies. "Wij kwamen moeilijk in ons spel, daar zijn we zelf verantwoordelijk voor. Als je dan in het slot nog twee tegengoals incasseert, is dat een grote aderlating."

"Bij momenten voetbalde we wel goed, maar we kwamen onvoldoende aan kansen. Die creëerde Zulte Waregem wel. De overwinningen was dan ook verdiend", vond doelman Colin Coosemans. "Dat ik nog enkele belangrijke reddingen deed? Daar zijn we niet veel mee. Ik speel liever een wedstrijd met weinig werk en drie punten."

De nieuwkomers moesten alle voorgaande tegenslagen niet incasseren, daar kunnen we nog van profiteren - Colin Coosemans

De aanwinsten bij de Maneblussers konden het tij niet keren. "De tijd was natuurlijk kort om ze in te passen", ging Coosemans verder. "Hopelijk kunnen we binnenkort van hun aanwezigheid profiteren. Zij zijn nieuw in de groep, en hebben al die voorgaande tegenslagen niet moeten incasseren. Dat kan ons een voordeel opleveren."

De strijd om het behoud wordt nu een duel tussen KV Mechelen en KAS Eupen. "We wisten voor de wedstrijd al wat Eupen had gedaan. Toch was de stress goed voelbaar bij ons. Dit is zonder twijfel dieptepunt in mijn Mechelse periode", aldus Rits. "Er resten ons nog acht matchen om Eupen achter ons te houden."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.