STVV spoelt 6 op 30 door met nieuwe zege, KV Mechelen speelt lusteloze wedstrijd en ziet zorgen nog wat groter worden

23 januari 2018 22:21

Na een 6 op 30 en tien duels zonder overwinning heeft STVV nog eens de volle buit gepakt. Kind van de rekening werd het noodlijdende KV Mechelen, dat ook op Stayen een gelaten indruk achterliet.

In donkere tijden leggen supporters zich toe op korte noodkreten. "Fight for this" stond er zaterdag nog te lezen op een Mechelse tifo met het rood-gele shirt. "Play time is over, time to fight", was de boodschap die de STVV-fans vanavond op een spandoek schreven.

Zes wijzigingen bij STVV, drie bij KV

De Kanaries namen de beste start. Igor Vetokele schoot al in de eerste minuut rakelings over de kooi van Colin Coosemans. Niet veel later miste de volledig vrijstaande Roman Bezus een opgelegde kans. De Oekraïner was een van de zes (!) nieuwkomers in de Truiense basis.

Van nature liggen assists de Oekraïner beter, dat liet hij zien in minuut 16. De spelmaker schilderde het leer op de knikker van Jorge Teixeira, die de 1-0 staalhard in doel buffelde. De Portugees maakte al zijn derde van het seizoen, maar stond wel een teen buitenspel.

Bezoekers dreigen slechts één keer voor rust

De Mechelse reactie liet niet lang op zich wachten. Nicolas Verdier, die de voorkeur kreeg op Fatos Beqiraj, bediende met een slimme pass Hassane Bandé. De Burkinees stiftte de bal onvoldoende om Kenny Steppe te verschalken.

Meer liet KV in de eerste periode niet zien. STVV knutselde daarentegen nog enkele stevige kansen in elkaar. De beste mogelijkheid op de 2-0 was voor Damien Dussaut. De Fransman mikte onbegrijpelijk naast.

Jankovic greep in aan de rust en dropte Beqiraj in de plaats van Verdier. De bezoekers leken even uit een ander vaatje te tappen, maar toen Dussaut zijn misser van de eerste helft goed maakte met de 0-2, groeide de onrust bij de Malinwa-aanhang.

'Janko buiten'

'Janko buiten' en 'Oh Yannick Ferrera' weergalmde in het uitvak. Wat zal de voormalige T1, die naar Stayen afzakte, van deze ondermaatse Mechelse prestatie gedacht hebben? Bandé kreeg in de kluts nog een prima kans op de aansluitingstreffer, terwijl aan de overzijde Jordan Botaka en Dussaut de 0-3 lieten liggen.

Sint-Truiden hield de voorsprong al bij al makkelijk stand en rukt weer op naar de top 6. KV Mechelen eindigde de match nog met z'n tienen nadat Beqiraj een elleboogstoot uitdeelde aan Kotysch. De Maneblussers kijken met een bang hartje naar wat KAS Eupen woensdag doet tegen Sporting Charleroi.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ STVV \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.