Lokeren is nu écht wel degradatiekandidaat: "We werken af aan nul procent"

26 januari 2018 10:05

"Er zat meer in." Een gedachte die in elke aanhanger van Sporting Lokeren opkwam na de 1-2 tegen Genk. De kansen waren er, de afwerking niet. Op een veertiende plaats, slechts zes punten verwijderd van de bodem, is er reden tot zorgen.

Het gevoel bij de spelers was unaniem. "We verdienden niet om te verliezen. Genk was echt wel te pakken, maar we hadden de kwaliteit niet om de kansen af te maken", zei Steve De Ridder. "Door de winst van Eupen wordt de druk op ons nóg groter. Februari zal niet makkelijk worden."

Killian Overmeire was eensgezind. “Zij werken af aan 100 procent, wij aan 0 procent. Het gebrek aan efficiëntie nekt ons wéér. Wij zijn een degradatiekandidaat", wond hij er geen doekjes om. (Overmeire was na afloop nog het gesprek aangegaan met teleurgestelde supporters, lees hier meer).

Peter Maes wou op zijn persconferentie vooral vooruit kijken. "We weten dat we hard moeten werken voor elk resultaat en kijken niet naar wat er rond ons gebeurt. We moeten zelf wedstrijden winnen", benadrukte de coach.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.