Wanneer levert Club Brugge zijn Youri Tielemans of Axel Witsel af? Vincent Mannaert legt de vinger op de wonde

26 januari 2018 12:50

De Belgische topclubs leverden de jongste jaren verschillende talenten af. Denk maar aan Romelu Lukaku en Youri Tielemans bij Anderlecht, of Axel Witsel bij Standard. De jeugdacamedies van paars-wit en de Rouches staan hoog aangeschreven in België.

Dat is bij Club Brugge anders. De West-Vlamingenwachten nog op een puur rastalent dat uit de blauw-zwarte jeugdacademie voortkomt, ook al schopten jongens als Brandon Mechele en de reeds vertrokken Bjorn Engels het tot de hoofdmacht.

"Ons netwerk is niet zo dicht als dat van Luik, Brussel of Antwerpen", legt Club-CEO Vincent Mannaert uit in Sport/Voetbalmagazine. "Daardoor moeten we samenwerken met een Brusselse academie of met City Pirates in Antwerpen. We hebben ook een oogje op Charleroi en Luik. Die ‘talentenoorlog’ vraagt een stevige organisatie."

DNA

Doorheen de jaren is Club naar een bepaald DNA gaan voetballen. Die stijl komt komt reeds tijdens de aanwerving en scholing van jeugdig talent aan bod. "Je moet een bepaalde identiteit ontwikkelen", aldus Mannaert. "Het atletische potentieel en het mentale aspect zijn erg belangrijk."

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Standard \\ Manchester United \\ Monaco \\ Olympiakos Piraeus
 
 
Reacties.