Cercle speelt lang met zijn tienen, maar staat opnieuw een stap dichter bij tweede periodetitel

27 januari 2018 18:55

Cercle Brugge heeft een gouden driepunter beet in de strijd om de tweede periodetitel. Het won met 1-0 van Roeselare, al stond de thuisploeg al na ruim 20 minuten spelen met tien man.

Cercle kon een gouden zaak doen na het verlies van OHL tegen Westerlo. Maar na 20 minuten zag het er even benard uit voor de Bruggelingen. Lambot kreeg rood na handspel in de zestien en zo moest Cercle nog drie kwart van de match met zijn tienen verder. Cornet zette zich achter de strafschop, maar Nardi hield de openingsgoal uit zijn doel.

Toch op voorsprong

Net voor de pauze kwam Cercle zowaar op voorsprong. Cardona stuurde Crysan diep en die trapte de 1-0 voorbij Biebauw. Het was meteen ook het enige doelpunt van de wedstrijd.

Dankzij de nipte overwinning loopt Cercle in de tweede periode 5 punten uit op nummer twee Lierse, dat zondag thuis tegen Union speelt. OHL is met een achterstand van 8 punten nu helemaal uitgeteld voor de tweede periode.