Anderlecht laat zich aftroeven op stilstaande fases, spelers reageren: "Ineens volgde niemand zijn man meer"

28 januari 2018 21:45

't Was onrustwekkend hoe Anderlecht zich bij elke stilstaande fase liet aftroeven door de grotere Standard-spelers. Telkens was het alle hands aan dek, maar het kostte hen toch drie doelpunten. De spelers en hun coach waren er allemaal niet blij mee.

En dat hadden er meer kunnen zijn met iets meer efficiëntie van de Rouches. "Zij waren sterker in de duels", knikte Pieter Gerkens. "We volgden onze man niet goed bij die fases. De eerste bal werd meestal nog weggekopt, maar zij hadden altijd de tweede. De coach heeft ons daarop gewezen, maar normaal gezien kende iedereen zijn taak."

Iedereen kende normaal gezien zijn taak

"Het was enkel op die fases dat ze echt gevaarlijk waren", vulde Sven Kums aan. "Ze wachtten op een foutje van ons rond de zestien en dan hebben ze mannen die de voorzetten wel kunnen trappen. En genoeg grote jongens om het ons moeilijk te maken."

"We moeten daar beter op verdedigen", maakte Sels zich toch een beetje kwaad. "Iedereen had zijn man bij de stilstaande fases. Dan kan het niet dat ze alleen aan de eerste of tweede paal opduiken."

Het waren de grote jongens - zoals Spajic - die de meeste problemen kenden

Hein Vanhaezebrouck zuchtte eens toen hem de vraag gesteld werd. "Voor de match liet ik hen de goal van Pocognoli tegen Eupen zien. Dat hij de zestien kwam binnengelopen en zo scoorde. Ik zei dat ik gek zou worden als Standard zo zou scoren. En ineens volgde niemand zijn man meer."

"Emond mocht doorkoppen aan de eerste paal en Spajic loste Sa. Wij hebben wel veel kleinere spelers, maar het waren de grote jongens, zoals Spajic, die de meeste problemen kenden."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Standard \\ Eupen
 
 
Reacties.