? Man City stoot door: Kompany terug in de basis, De Bruyne slimmer dan heel Cardiff op vrije trap

28 januari 2018 18:57

Manchester City heeft geen nood aan een replay tegen Cardiff. Na een 0-2 zege, met een opvallende rol voor de Belgen, stoot het door naar de 1/8e finales van de FA Cup.

Het wedstrijdblad bracht ons heuglijk nieuws, want Vincent Kompany stond er weer op na zijn laatste blessure. Bovendien kon hij de bekerwedstrijd volledig uitspelen, zónder nieuwe blessures.

Op naar de match zelf dan. Amper acht minuten bezig en Kevin De Bruyne gaf opnieuw een staaltje van zijn geniale voetbalkunsten. Op een vrije trap was hij iedereen te slim af met een schuiver over de grond. Silva zag een doelpunt afgekeurd, maar deelde daarna wel een assist uit voor Sterling. 2-0 voor Man City na een overbodige tweede helft.