? OVERZICHT: Wondervolley Meunier, Benteke kan het nog en Musonda Jr. debuteert

30 januari 2018 23:26

De transfermarkt gaat in overdrive, maar tussendoor wordt er natuurlijk ook nog gevoetbald. Voor veel Belgen in het buitenland was het een topavond.

Premier League

In de Londense derby tussen West Ham en Crystal Palace maakte Benteke zijn eerste goal van het jaar (zie video). Noble wiste zijn openingstreffer echter uit met de 1-1, waardoor de punten verdeeld werden.

Huddersfield-Liverpool bracht maar één Belg met zich mee. Mignolet zat - opnieuw - op de bank en keek toe hoe zijn ploeg met 0-3 voorbij die van Depoitre raasde. Can, Firmino en Salah waren de doelpuntenmakers van dienst.

Tenslotte beging Arsenal een totale blamage tegen degradatiekandidaat Swansea. Monreal bracht de Gunners op voorsprong, maar uiteindelijk verloren ze nog met 3-1. Giroud, waarvan verwacht wordt dat hij naar Chelsea vertrekt, zat verrassend genoeg in de kern en speelde het laatste kwartier.

Beker

PSG stoot door naar de finale van de Coup de la Ligue na een 2-3 winst tegen Rennes. Het eerste doelpunt was meteen een absoluut pareltje van Meunier (zie video). De Parijzenaars stonden drie doelpunten voor, maar kregen het toch nog benauwd na rood voor Mbappé en twee late tegengoals.

In Italië zit Castagne in een moeilijke, maar geen onmogelijke situatie. Hij stond in de basis bij Atalanta en verloor de heenmatch tegen Juventus met 0-1 door een vroege goal van Higuain.

Tenslotte zat Musonda Jr. meteen in de kern van Celtic voor het competitieduel tegen Hearts. Hij kwam op het veld in de 62ste minuut, maar kon nog niet het eerste doelpunt voor zijn nieuwe club maken.

Overzicht van alle resultaten:

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Yannick Lambrecht

Premier League \\ FC Twente \\ Cambuur \\ Liverpool FC \\ Arsenal \\ West Ham Utd \\ PSG \\ Rennes \\ Celtic Glasgow \\ Hearts \\ Juventus \\ Atalanta \\ Crystal Palace \\ Huddersfield Town \\ Swansea
 
 
Reacties.