Knotsgekke constructie: komst van Saief gijzelde Anderlecht, dat meteen 3,5 miljoen euro aan AA Gent moet als het deze winter nog een speler koopt

30 januari 2018 07:12

Anderlecht zit deze mercato in een wel zéér vervelende situatie. De Brusselaars rondden de transfer van Kenny Saief namelijk af met een wel heel vreemde constructie.

Paars-wit zit krap bij kas, dat is ondertussen geweten. Daarom huurde Anderlecht Saief van Gent, maar enkel met een bijzonder bizarre clausule in het contract. Indien de Belgische landskampioen deze winter nog een speler koopt, moet het verplicht de aankoopoptie van 3,5 miljoen euro aan de Buffalo's betalen, aldus Het Nieuwsblad.

Morioka - Mitrovic

Door de overnameperiode waarin Anderlecht zit, kan de club enkel spelers huren. Daarom zal RSCA Ryota Morioka ook eerst huren en pas later verplicht kopen. Deze situatie bemoeilijkt de onderhandelingen over Aleksandar Mitrovic. Newcastle United zou de Servische spits namelijk het liefst van al verkopen.

The Magpies onderhouden echter goede relaties met Anderlecht en ook de aanvaller wil het liefst van al terugkeren naar zijn ex-club. Op die manier is een uitleenbeurt nu toch een optie. Mogelijk moet de Belgische recordkampioen ook in dat scenario de vooropgestelde limieten overschrijden, wat dan weer inde kaart speelt van AA Gent.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ KAA Gent \\ Newcastle United \\ Burnley
 
 
Reacties.