Onze prognose vs de realiteit halfweg: nieuwe Standard heeft tijd nodig

31 januari 2018 10:19

Vooraf hadden we Standard op de derde plaats ingeschat, maar momenteel staat het team iets over halfweg de competitie 'amper' vierde. Of hoe de verjongingskuur zijn tijd nodig zal hebben om opnieuw tot resultaten te leiden.

Met Aline Zeler en Sarah Wijnants (Anderlecht), Davinia Vanmechelen (Racing Genk), Imke Courtois en Sanne Schoenmakers (gestopt) en Julie Biesmans (Bristol) verdween er heel wat kwaliteit bij de Rouchettes. En in de seizoenen daarvoor vertrokken ook Lewerissa, Wullaert en Coutereels onder meer.

En dus doet Standard het met heel wat jonkies. De transfers van Gelders, Wajnblum en Blave van Anderlecht deden het wel al goed voor Standard, terwijl Wiard haar eerste minuten maakte en dus ook op weg terug is na een zware blessure.

Rijpende talenten

Enkele talenten zijn volop aan het rijpen en kunnen de komende jaren zeker voor mooie dingen zorgen, maar dit seizoen is het allemaal iets teveel van het goede. Het is helemaal opnieuw opbouwen geblazen bij Standard en dat levert ups en downs op.

Play-off 1 halen blijft het eerste doel, daarna is misschien weer nog wel wat mogelijk. De Rouchettes maken elke week progressie, maar een nieuwe titel zal - zoals verwacht - niet voor dit seizoen zijn. Al kan het altijd nog gek lopen.

Aernout Van Lindt

Standard de Liège
 
 
Reacties.