Reconstructie van de meest bewogen transferdag ooit bij Anderlecht: de ene tegenslag na de andere

01 februari 2018 06:00

Herman Van Holsbeeck krijgt op de sociale media en allerhande fora de wind van voren. De manager van Anderlecht deed nochtans zijn uiterste best om de club nog te versterken, maar moest - door de financiële toestand - afrekenen met de ene tegenslag na de andere. Een reconstructie...

Zelfs al genereerde Van Holsbeeck zelf redelijk wat geld door de verkoop van Stanciu, Hanni, Harbaoui en Lukebakio, toch was het niet genoeg. Spelers behoren nu eenmaal tot de activa van de club. En die moet in balans zijn als Marc Coucke overneemt. Dus had Van Holsbeeck een heel klein werkbudget.

Antonio Milic: Coucke trok zijn staart in

De dag begon met Milic, die een persoonlijk akkoord had met Anderlecht en ook KV Oostende wou eerst meewerken. Tot het begon door te dringen dat er met de transfer veel commotie gepaard zou gaan. En ineens trokken zowel Coucke als Devroe hun staart in. Anderlecht drong niet aan, gezien de preciaire band.

Leander Dendoncker: West Ham én Crystal Palace

Hij zou de man geweest zijn die genoeg geld had opgebracht om al het nodige te doen, maar Hein Vanhaezebrouck wou niet weten van zijn vertrek. Dat kreeg Dendoncker tegen de middag ook te horen na een eerste bod van West Ham.

Dendoncker vertrok voor overleg met zijn entourage en ineens was er ook een bod van Crystal Palace. Dendoncker kwam terug met zijn ouders en Peter Smeets, maar kreeg hetzelfde antwoord: het was te laat om nu nog een transfer van één van de sterkhouders te laten doorgaan.

Indien Anderlecht Teodorczyk verkocht had gekregen, was de deal met Mitrovic waarschijnlijk doorgegaan.

Aleksandar Mitrovic: Teodorczyk niet kwijtgeraakt

Mitrovic kwam bij Anderlecht aan met de gedachte dat alles zo goed als rond was. Maar toen wist hij nog niet dat paars-wit het grootste deel van zijn loon moest betalen en dat niet aan kon.

Anderlecht had daarvoor gerekend op een transfer van Lukasz Teodorczyk, maar die konden ze nergens kwijt voor de juiste prijs. Hamburg wou wel, maar wou de gevraagde som niet op tafel leggen. Newcastle hield het been stijf en Mitrovic mocht terug de privéjet op. Richting Fulham deze keer... Een streep door zowel zijn als Anderlecht hun rekening.

Lazar Markovic: plan B

Markovic kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Een week geleden had Van Holsbeeck al eens voorzichtig gepolst naar zijn voorwaarden. Toen nog met de gedachte om mogelijk Hanni te vervangen, aangezien hij niet echt een diepe spits is.

Maar toch werd er snel teruggegaan naar plan A: Mitrovic. Hein Vanhaezebrouck had immers uitdrukkelijk een nieuwe aanvaller gevraagd. Hein was woensdag aanwezig tijdens de besprekingen en moest zich neerleggen bij het onvermijdelijke: een diepe spits was niet haalbaar meer op twee uur tijd. The next best thing dan maar...

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Fulham \\ KV Oostende
 
 
Reacties.