Kompany helpt Brusselse jeugd, maar stuit ook op tegenkanting: "Ik heb soms het gevoel dat hier meer wordt opgekeken naar iemand die zijn geld in een veilige haven parkeert"

01 februari 2018 17:22

Vincent Kompany is niet alleen een voetballer, hij zet zich ook in voor de kansarme jeugd in Brussel. De kapitein van Manchester City groeide zelf op in het Brusselse en wil elk kind de kans geven te voetballen. Daarom ook zijn project, BX Brussels.

BX Brussels herbergt momenteel 950 jeugdvoetballers. "Dat zijn honderden kinderen die we kansen hebben geboden die ze anders niet hadden gekregen. Dankzij ons partnerschap met Gillette kunnen ze straks reizen en trainen in Barcelona, wat een onvergetelijke ervaring voor hen zal zijn."

"Maar tegelijk zie ik het nog veel meer mogelijkheden die we nu niet kunnen inlossen. De vraag is groter dan het aanbod dat we kunnen bieden. Dat heeft alles te maken met de situatie in Brussel."

Als ik zelf politicus was geweest, zou ik de rode loper uitrollen voor zo'n project

Daarmee bedoelt hij alle 19 gemeenten in Brussel waarmee BX Brussels moet onderhandelen. En de naam Kompany opent niet alle deuren. "Ik ben een kind van de Brusselse Noordwijk en wilde een signaal uitsturen. Ik had met mijn geld en tijd ook andere dingen kunnen doen. Als ik zelf een politicus was geweest zou ik de rode loper uitrollen voor zo’n project."

"Maar in België zijn de mensen sceptischer. Ik heb soms het gevoel dat hier meer wordt opgekeken naar iemand die zijn geld in een veilige haven parkeert en niets bijdraagt voor de gemeenschap dan andersom. Maar ik ben geen opgever. Het uiteindelijke doel is dat BX Brussels op eigen benen kan staan zonder mezelf.”

Johan Walckiers

Premier League \\ Manchester City
 
 
Reacties.