Te weinig en te laat: hoe West Ham naast Dendoncker greep, maar een uitstekende kans maakt in de zomer

01 februari 2018 21:48

Voor Leander Dendoncker en zijn hele entourage moet Transfer Deadline Day een verschrikkelijk vermoeiende dag geweest zijn. Blijven in Anderlecht of vertrekken naar de Premier League? Het werd blijven en dat is op zich ook wel te begrijpen.

Anderlecht kreeg wel degelijk een bod binnen in de ochtend, maar dat werd direct afgewezen. Volgens HLN wou West Ham Dendoncker meteen overnemen voor 5 miljoen euro, plus nog eens 10 miljoen in de zomer. Aangezien RSCA het minimumbedrag op 20 miljoen euro legde, een begrijpelijke keuze.

Later op de dag kwam een nieuw bod binnen, dat wel het gewenste bedrag benaderde, maar tevergeefs. Dendoncker kreeg 's middags al te horen van het bestuur dat ze hem onder geen enkele voorwaarde meer zouden lossen. Wat als West Ham 's ochtends meteen 20 had geboden? Wie zal het zeggen...

Transferclausule

Nu is het wel zo goed als zeker dat de 22-jarige middenvelder/verdediger in de zomer afscheid neemt. Volgens de laatste berichten zijn de onderhandelingen over een clausule in zijn contract meteen begonnen. Zo kan hij in de zomer voor een vast bedrag vertrekken, zonder dat Paars-Wit kan dwarsliggen. Ongetwijfeld staat het in Londen al op de kalender.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ West Ham Utd
 
 
Reacties.