Manchester City laat zich ringeloren en ook verrassing met Kompany

03 februari 2018 15:26

Manchester City zichzelf toch wat in de voet geschoten. Op het veld van Burnley konden ze, ondanks een zuivere dominantie in de eerste helft, maar één keer scoren. En dat brak hen zuur op...

Manchester City eiste de bal op en gaf die amper af, maar Burnley verdedigde wel met hand en tand. Na 22 minuten kreeg linksback Danilo - zeker niet altijd basisspeler - een geniale ingeving. Hij viseerde de verste hoek met zijn rechter en krulde het leer enig mooi in doel.

City - met Kompany en De Bruyne in de basis - ging op zoek naar een tweede treffer, maar vond die niet. Burnley liet amper nog iets passeren, al was Sterling er een paar keer dicht bij.

En Burnley begon steeds meer in een stunt te geloven, maar Ederson duwde met een fantastische redding het schot van Lennon tegen de paal. City zakte in en de thuisploeg profiteerde: Gudmundsson knalde een voorzet onhoudbaar voorbij Ederson, 1-1. En zo liet City dus verrassend punten liggen.

Kompany

Ook opvallend: Kompany kreeg de voorkeur op Aymeric Laporte, de verdediger die verleden week nog voor 65 miljoen euro werd aangekocht. Die speelde tegen West Ham wel nog 90 minuten.

Johan Walckiers

Premier League \\ Manchester City \\ Burnley
 
 
Reacties.