Cayman, Jaques of Zeler? De kandidaten om Tessa Wullaert op te volgen voorgesteld

05 februari 2018 20:16

Tessa Wullaert won vorig jaar de eerste Gouden Schoen voor vrouwen, anno 2018 gaan we op zoek naar een opvolgster voor de speelster van Wolfsburg. Al is ze natuurlijk zelf wel een van de topfavorieten om haar eigen naam bij te schrijven op de erelijst. Voorstelling.

Op woensdagavond 7 februari weten we wie - vermoedelijk naast ene Ruud Vormer van Club Brugge - zal schitteren op het schavotje als nieuwe Gouden Schoen, na Tessa Wullaert vorig jaar. We stellen u de finalistes graag voor in enkele delen.

Aline Zeler

Recordhouder qua aantal caps met ondertussen 100 caps. Was eventjes ook topschutter aller tijden bij de Flames, tot Tessa Wullaert haar voorbij ging. De laatste jaren vooral centraal achteraan gebruikt.

Eindigde vorig jaar nog op de derde plaats van de Gouden Schoen en werd kampioen met Standard. Gebruikt haar ervaring nu bij Anderlecht en is opnieuw leider in de competitie.

Heleen Jaques

Heleen Jaques staat op drie qua aantal caps, enkel Zeler en Femke Maes gaan haar nog vooraf. Was op het EK berensterk tegen Ada Hegerberg en Noorwegen.

Na het EK geopereerd, ondertussen wel opnieuw belangrijk voor Anderlecht. Zeer goed in de coaching op het veld.

Janice Cayman

In 2017 een prima jaar gehad met Montpellier, waarmee ze zich plaatste voor de Champions League en daarin ook al verder bekerde.

Bij de Flames belangrijk op het EK én topschutter voorlopig in de WK-kwalificatieronde op weg naar het WK in Frankrijk. Vorig jaar tweede, alomgerespecteerd.

Aernout Van Lindt

Anderlecht
 
 
Reacties.