Dit zijn de toppers van speeldag 14 in de Super League bij de vrouwen

05 februari 2018 12:32

Ook dit seizoen zou de Super League wel eens een erg leuk seizoen kunnen worden. Elke week beschouwen wij na op de wedstrijden van het afgelopen weekend met de toppers van de voorbije speeldag.

OH Leuven toont passie en strijd

Niki Decock hield er als coach mee op na de met veel moeite gewonnen bekerwedstrijd bij Kontich (0-3 na verlengingen), omdat ze te weinig vuur zag bij de speelsters van OH Leuven.

Die hadden afgelopen week dan ook iets te bewijzen én deden dat uiteindelijk ook. Met overwinningen tegen Standard én Heist boekten ze 6 op 6 in een week, iets wat ze nog niet vaak konden. Ze klimmen zo naast de Rouchettes en hebben met nog 6 speeldagen voor de boeg play-off 1 in handen.

Anderlecht blijft stevig

Opmerkelijk: ook Anderlecht blijft ondertussen maar winnen, zonder dat het echt veel indruk maakt in deze fase van de competitie.

Maar: paars-wit scoorde in alle 14 zijn wedstrijden tot op heden én hield al 10(!) keer de nul. Met zo'n statistieken haal je de punten (uiteraard) vlot binnen.

Genk doet het nu ook op verplaatsing

De thuisreputatie van de KRC Genk Ladies kenden we ondertussen al, maar nu werd ook op verplaatsing gewonnen bij Gent.

En zo kruipen de Limburgers met flink wat jong talent naar een verrassende tweede plaats. De kloof met het nummer 4 en 5 is ondertussen ook al een geruststellende twaalf punten. Genk is ook het enige team dat in competitie Anderlecht al kon kloppen, al deed Gent dat ook - in de Beker. Dan toch nog spanning?

Aernout Van Lindt

Dames OHL \\ Standard de Liège \\ Anderlecht \\ KSK Heist \\ KAA Gent Ladies \\ KRC Genk Ladies
 
 
Reacties.