Problemen voor Kevin De Bruyne en Man City? "Ik voelde het al vanaf de eerste minuut"

05 februari 2018 19:48

Manchester City kwam afgelopen weekend niet verder dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Burnley. Verrassend? Misschien, maar eigenlijk niet helemaal als je de waslijst aan afwezigen bekijkt. En dat betekent dat de spelers die wél beschikbaar zijn, wel erg veel minuten (moeten) maken...

De vermoeidheid begint te wegen bij 'The Citizens', Kevin De Bruyne geeft het ook ruiterlijk toe: "Ik voelde het al vanaf de eerste minuut. Ik heb het ook al eerder gezegd: je voelt je 10 matchen geweldig, 10 matchen okay en voor de rest voel je je waardeloos", citeert de BBC onze Rode Duivel.

Vier prijzen vallen er nog te rapen voor Man City, maar dat impliceert natuurlijk ook een ferme lading matchen. 'KDB' zelf miste dit seizoen nog maar 3 van de 39 afspraken. "We weten wat er ons te doen staat en dat moeten we gewoon ook doen. We hebben op dit moment maar 15 of 16 fitte spelers dus moeten we op onze tanden bijten."

Een beetje rust is welkom en Guardiola trakteerde zijn vermoeide krijgers dan ook op drie dagen vakantie in de aanloop naar de thuismatch tegen Leicester City. De Bruyne is alvast in de wolken: "Die rust zal ons ontzettend veel deugd doen. Ik knijp er even tussenuit, het maakt mij niet eens uit waarnaartoe."

Glenn Bogaert

Premier League \\ Manchester City
 
 
Reacties.