De Boeck klopt zich - terecht - op de borst: "Wij moeten toch een hemelsbreed verschil gemaakt hebben?"

06 februari 2018 15:58

Glen De Boeck heeft van 'degradatiekandidaat' KV Kortrijk zowaar een ploeg gemaakt die op het randje van de bekerfinale staat en die nog in aanmerking komt voor play-off 1. Dan mag je gerust wat pluimen op je hoed steken van ons...

De Boeck deed het trouwens met dezelfde spelerskern die Anastasiou ter beschikking had. "Als ik nu zeg dat ik niet verbaasd ben over wat we hier op drie maanden hebben klaargespeeld, roept iedereen : De Boeck is een dikke nek! Maar toen ik hier op 8 november toekwam, heerste er paniek", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Geen valse bescheidenheid

De Boeck doet dan ook niet aan valse bescheidenheid. "We hebben van een hoopje ellende een ploeg gemaakt die elke match presteert. Dat kan toch alleen maar met de aanpak van de nieuwe staf te maken hebben? Wij moeten toch een hemelsbreed verschil hebben ­gemaakt?"

"We hebben dit neergezet met dezelfde spelersgroep, zonder een rij versterkingen. Als de kwaliteit van de spelersgroep had volstaan, had het bestuur helemaal niet van trainer moeten veranderen."

Johan Walckiers

Beker van België \\ KRC Genk \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.