Schaduwfavoriet voor de Gouden Schoen Youri Tielemans doet de fans al dromen: "Mijn carrière afsluiten bij Anderlecht zou mooi zijn"

06 februari 2018 08:56

Youri Tielemans versierde vorige zomer een transfer naar AS Monaco. De Rode Duivel kan dus enkel in de eerste stemronde punten verzamelen voor de Gouden Schoen.

Ruud Vormer is de topfavoriet om zijn oud-ploegmaat José Izquierdo op te volgen. Tielemans en Leander Dendoncker zijn schaduwfavorieten. "Leander maakt meer kans dan ik", zegt Tielemans in Het Laatste Nieuws. "Hij was súper in de play-offs - beter dan ik. Leander mag van mij de eerste ronde winnen. Ik gun het hem. Hij verdient het om in de spotlights te staan."

Dendoncker bleef vorige zomer bij Anderlecht, terwijl Tielemans naar het prinsdom Monaco verhuisde. Een comeback en eventuele triomf sluit de 20-jarige middenvelder niet uit.

"We zullen zien of ik ooit nog terug naar België kom om de Gouden Schoen te winnen. Het hangt van mijn lichaam af, van mijn carrière ook. Want in het voetbal weet je nooit. Het zou wel mooi zijn om mijn carrière af te sluiten bij Anderlecht."

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Monaco
 
 
Reacties.