Wordt Ruud Vormer dan toch nog international bij Oranje?

07 februari 2018 15:50

Oranje heeft met Ronald Koeman een nieuwe bondscoach te pakken en misschien is dat wel goed nieuws voor de Nederlanders van Club Brugge. Stefano Denswil en Ruud Vormer werden de voorbije jaren steevast gepasseerd en ook Jordy Clasie leek niet meer in aanmerking te komen. Komt daar verandering in?

Positief is alvast dat Koeman (54) bij Feyenoord nog heeft samengewerkt met Vormer en Clasie, al was de kapitein van Club wel het kind van de rekening want de nieuwe selectieheer van Oranje verkoos Clasie steevast boven Vormer. Uiteindelijk trok de blonde bankzitter dan naar Club Brugge en de rest is geschiedenis.

Vraag is nu natuurlijk of de aanstelling van Ronald Koeman een voor- of nadeel is voor Ruud Vormer: "Het zou een beetje raar zijn als zijn selectie zo laat nog zou komen, maar langs de andere kant heeft Nederland toch wel wat problemen. Al moeten we eerlijk zijn: het middenveld is niet hét grote probleem. Al heb je wel een volledige kern nodig, waarom zou Ruud er dan niet bij kunnen zijn", vraagt Harm van Veldhoven zich af bij Voetbalkrant.

Nooit kans gekregen

"Koeman moet natuurlijk bekijken wat hij op die positie wil en hoe hij wil spelen. Bij Feyenoord was hij van mening dat Vormer en Clasie niet konden samenspelen. Maar de insteek in Rotterdam was ook anders, ze moesten altijd beter zijn dan de tegenstander. Ik heb het wel altijd vreemd gevonden dat Ruud nooit zijn kans kreeg."

Hoop doet echter leven: "Het is alvast positief dat hij hem goed kent, dat hij weet hoe Ruud in elkaar zit qua karakter. Als hij ziet wat hij in Brugge presteert dan is het misschien wel mogelijk dat hij het gaat bekijken. Het zal volgens mij afhangen van het systeem dat Koeman naar voren wil brengen en hoe hij Oranje precies wil laten spelen."

Glenn Bogaert

Beker van België \\ Club Brugge \\ Nederland
 
 
Reacties.