Sterkhouder Eupen weigerde Ajax: "Iedereen verklaarde me gek"

08 februari 2018 21:15

Hendrik Van Crombrugge verdedigt al sinds 2013 de kleuren van AS Eupen. De 'Panda's' zijn nog steeds in degradatiegevaar, maar dat zal niet aan hun doelman liggen. Van Crombrugge bewijst al enkele jaren een talentvolle keeper te zijn, en dat is ook andere clubs niet ontgaan.

Zo toonde Club Brugge eerder al interesse in de 24-jarige Belg. Ook over de landsgrenzen is zijn keeperstalent opgevallen. Zo toonde Ajax vorig jaar in januari concrete interesse. Tot een transfer kwam het echter niet, en dat had alles te maken met Van Crombrugge zelf.

Geen bankzitter

In Sport/Voetbalmagazine komt de doelwachter van Eupen nog eens terug op de situatie: "Op het eind van de vakantie, toen ik met het gezin aan zee zat, deed Ajax een bod. Uiteindelijk bleken ze bereid om te betalen wat Eupen vroeg. De beslissing lag bij mij. Mijn plan was om eerst bij een grotere Belgische club te bevestigen en pas daarna naar het buitenland te gaan. Bovendien was ik net titularis in eerste klasse en trok bankzitten me niet meteen aan. Maar het was wel Ajax, natuurlijk. Ik heb daar een paar nachten van wakker gelegen, en dan beslist om het niet te doen."

Gek

Een moedige beslissing, maar niet iedereen in zijn omgeving had daar begrip voor: "Iedereen verklaarde me gek. Dat was lastig, aan iedereen telkens weer uitleggen waarom ik niet naar Ajax was gegaan. Toen er geen Belgische club kwam, ben ik gewoon bij Eupen gebleven."

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Eupen
 
 
Reacties.