Leko laat niet in zijn kaarten kijken: "Een goede keeper zal spelen tegen Standard"

08 februari 2018 12:37

Ivan Leko en zijn troepen staan donderdagavond voor een hels karwei. De Bruggelingen moeten met drie doelpunten verschil winnen tegen Standard om door te stoten naar de bekerfinale. Aan zijn basisploeg zal Leko niet veel sleutelen, enkel in doel rest er nog een groot vraagteken.

Vladimir Gabulov, die de voorbije vijf wedstrijden in doel stond bij blauw-zwart, maakte tot nu toe geen verpletterende indruk. Er bestaat dus een reële kans dat de Nederlander Kenneth Vermeer zo voor het eerst zijn kans krijgt tussen de palen bij Club Brugge.

Ivan Leko liet het achterste van zijn tong alvast niet zien voorafgaand aan de partij: "Wie er zal keepen? Een goede keeper. Als we beslissen om te wisselen dan is dat omdat de ploeg het nodig heeft."

Wereldrecord

Met Vermeer zou Club al aan zijn vijfde doelman toe zijn dit seizoen. Uiterst uitzonderlijk, dat beseft ook de Brugse oefenmeester: "Dat er dan weer iemand anders tussen de palen zal staan, schrikt me niet af. In zeven maanden tijd hebben we al met vier doelmannen gespeeld, dat is misschien een wereldrecord, iets wat één keer in de honderd jaar gebeurt, maar de situatie is nu eenmaal zo."

Clint Vens

Beker van België \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.