Club Brugge komt met opmerkelijk statement tegen racisme: "Als populairste ploeg van België is het onze taak"

09 februari 2018 13:30

Club Brugge kwam in de bekermatch tegen Standard met een krachtig statement tegen racisme. Het heeft nu ook dat statement op de webstek gelanceerd. Al blijft het een probleem, niet enkel bij blauw-zwart overigens.

Club Brugge kwam de voorbije weken negatief in het nieuws met oerwoudgeluiden, zowel aan het adres van N'Ganga van Charleroi als in de bekerwedstrijd ook tegen Standard - Mpoku maakte daarop attent.

Blauw-zwart kwam nochtans met een mooie actie voor de bekermatch tegen racisme. In een statement verduidelijkt het een en ander. Het volledige statement hieronder:

No to racism

Zowel in het eerste elftal als in de jeugdploegen is Club een weerspiegeling van de samenleving met alle rassen en kleuren. Club Brugge distantieert zich dan ook uitdrukkelijk van elke vorm van discriminatie.

Regelmatig zijn ook onze spelers het mikpunt van spot en discriminatie. Blauw-Zwart heeft in België en zelfs in Europa altijd een voortrekkersrol gespeeld in de strijd tegen discriminatie. Met onze Foundation nemen we al tien jaar onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op in de gemeenschap, zowel lokaal, nationaal als grensoverschrijdend. In 2015 zorgde Club voor een Europese primeur door als eerste ploeg met de slogan “No To Racism” op de shirts te spelen. Als populairste ploeg van België vinden we het onze taak om deze rol te blijven vervullen.

Gisterenavond liepen onze spelers op met No Sweat/No Glory/No Racism op hun ‘Anthem Jacket’ geprint. Een slogan die veelvuldig voorkwam op de schermen in het stadion én die door 99% van onze supporters in het hart gedragen wordt. Club doet er alles aan om de uitzonderingen uit het stadion te weren. We hebben daarvoor in het verleden al supporters die zich discriminerend uitlieten geïdentificeerd en zelf stadionverbod opgelegd, in samenwerking met de politie en zullen dit ook in de toekomst blijven doen.

Discriminatie, van welke aard ook, is een maatschappelijk probleem, waar ook Club mee te maken krijgt. We willen dan ook oproepen om dit aan te pakken met vereende krachten, over clubkleuren heen en in heel de maatschappij.

Aernout Van Lindt

Beker van België \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.