Opnieuw Circus Sa Pinto, ook Ivan Leko laat zich gelden - analisten met tip: "Ongepast, not done ... En dan is het meteen gedaan"

09 februari 2018 13:09

Ricardo Sa Pinto heeft voor zijn vorig wangedrag tegen Zulte Waregem een speeldag schorsing gekregen én nog twee met uitstel. Het komende jaar mag hij zich dan ook niet meer misdragen, maar ook tegen Club Brugge pakte hij weer uit met enkele moves.

Op het halfuur stond hij neus aan neus met Ivan Leko, na tien minuten had hij al bewust aan bal het veld opgegooid om Club Brugge het voetballen te beletten. Opnieuw acties zoals enkel Sa Pinto ze perfect beheerst, blijkbaar.

Alles wat overdreven is meteen bestraffen

“In het begin gooit hij de bal meteen op het veld, zodat de ingooi niet kan worden genomen. Zo kon Standard in de organisatie komen, dat is echt not done. Alleen daarvoor al kan je opgeroepen worden voor een of andere schorsing. Hij heeft nog twee speeldagen met uitstel staan”, gaf Franky Van der Elst aan.

Gert Verheyen was streng bij Sporza: “Ik blijf erbij: er wordt veel te veel toegelaten in België, ze moeten coaches veel sneller wegsturen van het veld. Neus aan neus gaan staan met scheidsrechters of met elkaar? Dat kan gewoon niet. Het is ongepast, je doet het niet, meteen weg ermee. Alles wat overdreven is qua agressiviteit moet meteen aanleiding zijn om iemand weg te sturen.”

Aernout Van Lindt

Beker van België \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.