Glen De Boeck vertelt waarom hij ontbrak op de Gouden Schoen en fulmineert over Sa Pinto: "Ik had geen zin om 'happy family' te spelen"

09 februari 2018 08:27

Verschillende prominenten verzamelden afgelopen woensdag op het gala van de Gouden Schoen. Ook verschillende coaches uit de Jupiler Pro League tekenden present, maar KV Kortrijk-trainer Glen De Boeck niet.

KV Kortrijk werd de jongste wedstrijden niet gediend door de scheidsrechterlijke beslissingen. De foutieve ingrepen door de arbitrage zitten hoog bij De Boeck. "Wat KV Kortrijk de laatste vier weken bij diverse beslissingen overkwam, is niet meer normaal", zegt De Boeck in Het Laatste Nieuws. "Het gebeurde in Oostende, tegen Eupen en ook in de beide bekerwedstrijden tegen Racing Genk."

"Bij ons kreeg Ouali daarin geel voor een schwalbe terwijl de beelden duidelijk toonden dat hij een strafschop verdiende. In Genk tackelde Colley een halfuur voor tijd met beide voeten vooruit, maar kreeg slechts geel waar het altijd rood moest zijn. Ik vraag me echt af: wat overkomt ons met de scheidsrechters? Hoe komt dat? Wat is er gaande? Met wat heeft dit te maken?"

"Waar liggen de maatstaven?"

De Boeck neemt zijn situatie en die van Standard-coach Ricardo Sa Pinto als voorbeeld. "Sá Pinto krijgt hetzelfde schorsingsvoorstel dat ik kreeg nadat hij door drie man moest worden tegengehouden of hij had de scheidsrechter aangevallen. Ik trapte alleen maar tegen een kussen. Waar liggen de maatstaven?", vraagt de oefenmeester zich af. "Sorry maar dan heb ik geen zin om daar op de Gouden Schoen 'happy family' te spelen."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ Standard \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.