Huurling Markovic is met jaarloon van méér dan 2 miljoen euro de best betaalde speler van Anderlecht, maar zijn conditie is 'zorgwekkend slecht'

09 februari 2018 07:59

Met Lazar Markovic haalde Anderlecht op de valreep offensieve versterking naar het Constant Vanden Stockstadion. Wanneer Hein Vanhaezebrouck de Servische aanvaller zal kunnen inzetten, moet nog blijken.

De basisconditie van Markovic is zorgwekkend slecht, aldus Het Nieuwsblad. De fysieke tests die hij aflegde waren allesbehalve naar behoren.

De huurling van Liverpool heeft meer dan een maand nodig om zijn fysieke achterstand weg te werken. Tijd die de landskampioen niet heeft. Anderlecht hoopt dat Markovic over twee à drie weken al eens kan invallen. In afwachting probeert de technische staf de vleugelaanvaller fysiek op te trainen.

40.000 euro per week

De vraag is in hoeverre Anderlecht profijt zal kunnen halen uit de verhuurperiode van Markovic. Van zijn loon hoeft de Balkanboy alvast niet wakker te liggen. De rechtsbuiten is met zijn 40 000 euro per week, of meer dan 2 miljoen per jaar, de best betaalde speler van de Brusselaars.

Moederclub Liverpool blijft het grootste deel van die som verder betalen. Bovendien moest Anderlecht geen huur betalen voor zijn winteraanwinst.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Liverpool FC
 
 
Reacties.