Opvallende cijfers: Racing Genk zwakste nummer zes sinds start play-offs, wat deden Standard, Essevee en Kortrijk in verleden?

09 februari 2018 12:12

De strijd om play-off 1 is met nog vijf speeldagen voor de boeg bijzonder spannend. Rest de vraag: wie pakt het zesde ticket? Of springt er nog iemand over Antwerp? Veel is nog mogelijk, zelden zullen er zo weinig punten nodig zijn geweest om de top-6 te halen.

Weet u het nog, zo'n 11 maanden geleden? KV Mechelen én Racing Genk eindigden met 48 punten, maar dat was niet voldoende om play-off 1 te halen. Met 48 punten ben je dit seizoen meer dan waarschijnlijk de koning te rijk, zoveel is duidelijk.

Met nog vijf speeldagen voor de boeg staat Genk op een zesde stek met 34 punten, gevolgd door een peloton met 33 eenheden. Benieuwd wat zij nog kunnen de komende vijf partijen, maar mogelijk stevenen we af op een jaar waarin nog nooit zo weinig punten nodig waren om de top-6 te halen.

We bekeken sinds de start van de play-offs hoeveel punten het nummer zes steevast had. Daarna keken we ook naar de punten van het nummer zeven, want eigenlijk heb je maar een puntje meer nodig dan dat nummer 7 om erbij te zijn. Opgelet: in het eerste jaar met play-offs werd Moeskroen geschrapt en waren er dus maar 28 wedstrijden in rekening te brengen.

Als we even bekijken hoeveel punten er per wedstrijd werden gescoord door het nummer zes én dat vergelijken met de cijfers van Racing Genk tot op heden in de competitie, dan zijn de Limburgers de zwakste nummer zes tot nu toe.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Beker van België \\ Antwerp \\ Bergen \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ Eupen \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.