Smaakmaker Bongonda voetbalt weer in de Jupiler Pro League: "Ik kon ook naar Belgische topclubs"

09 februari 2018 09:39

Theo Bongonda verdedigt opnieuw het shirt van Zulte Waregem. Mogelijk maakt de vleugelaanvaller vrijdagavond op het veld van KRC Genk voor het eerst zijn opwachting sedert zijn terugkeer.

De komst van Bongonda had heel wat voeten in de aarde, maar raakte uiteindelijk toch rond. Na een uitleenbeurt van enkele maanden aan het Turkse Trabzonspor belandde de 22-jarige vleugelaanvaller opnieuw aan de Gaverbeek.

De interesse in de voormalige Belgische belofteninternational was groot. "Ik kon naar Engeland, Spanje, Italië en zelfs Belgische topclubs", geeft Bongonda aan in Het Laatste Nieuws. "Maar wanneer ik er eens goed over nadacht, zag ik de voordelen van een terugkeer naar Zulte Waregem."

"Geen blanco seizoen"

"Meneer Dury en ik kennen elkaar - hij is meer dan een trainer voor mij. En bij Zulte Waregem loop ik niet het risico op een blanco seizoen. Hier ga ik spelen."

Bongonda ligt nog tot midden 2019 onder contract bij de Spaanse eersteklasser Celta de Vigo. "Iedereen weet dat ik hier geen twee jaar ga blijven. Mijn ambities liggen in het buitenland. Maar ik ben teruggekomen om de club te helpen en mijn ritme terug te vinden."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ La Liga \\ KRC Genk \\ Zulte Waregem \\ Genclerbirligi \\ Trabzonspor \\ Celta De Vigo
 
 
Reacties.