Cercle Brugge geraakt niet voorbij rode lantaarn Tubeke, Lierse kan zondag een prima zaak doen

10 februari 2018 22:22

Cercle Brugge kreeg vanavond hekkensluiter Tubeke op bezoek. Een uitgelezen kans om zijn favorietenstatus voor de tweede periode nog wat meer in de verf te zetten.

De tweede periode nadert zijn ontknoping. Mits winst kon Cercle concurrent Lierse, dat zondag pas OH Leuven partij geeft, nog wat meer onder druk zetten. Opponent Tubeke won al vijf wedstrijden niet meer en wilde daar vanavond verandering in brengen.

Zoutloze eerste helft

De roodhemden namen de beste start. Een bedrijvige Karim Achahbar, een huurling van het Franse Guingamp, slingerde zich meermaals door de Brugse achterhoede. De thuisploeg stond niet scherp te verdedigen. Die houding resulteerde op het halfuur ei zo na in de 0-1. Ebrahima Sawaneh kreeg een reuzenkans aangereikt na miscommunicatie achterin. Doelman Paul Nardi pakte uit met een prima redding.

Na een moeizame beginfase herstelde Cercle het evenwicht, zonder echt gevaarlijk te zijn. Eén keer luidde de alarmbel. Theo Defourny kon een groen-zwart schot blokken tegen de borst. Ondertussen viel de sneeuwregen met bakken uit de lucht. Het publiek telde met ons de minuten naar het rustsignaal af. Een schuchter schot van Anthony Schuster zorgde nog even voor een opflakkering.

Geen beterschap

Het niveau ging er na de pauze niet op vooruit. Foute combinaties stapelden zich op, het contrast tussen de leider en de laatste in de Proximus League was niet zichtbaar.

Coaches Vercauteren en Bracconi grepen in met enkele wissels. De ruimtes op het doornatte veld werden groter. Irvin Cardona trapte voorlangs. Aan de overzijde vond invaller Florent Stevance tot twee keer toe Nardi op zijn weg.

Aan de score veranderde finaal niets. We zagen al betere matchen in 1B. Lierse kan zondag in de strijd om het tweede periodeticket tot op 1 punt naderen. De kloof tussen Tubeke en nummer 7 Westerlo blijft 4 punten.

Diederik Geypen

2e klasse \\ Cercle Brugge \\ Tubeke
 
 
Reacties.