Na puntenverlies van Beerschot Wilrijk kan Cercle Brugge vanavond al een zaakje doen

10 februari 2018 12:15

Drie speeldagen voor het einde beschikt Cercle Brugge over de beste papieren om de tweede periodetitel in de wacht te slepen. De Vereniging krijgt vanavond Tubeke over de vloer op Jan Breydel.

Cercle telt 3 punten meer dan concurrent Lierse en mag nog twee keer in eigen huis aan de bak. De kans is dus groot dat de West-Vlamingen het tweede ticket voor de promotiefinale in de wacht slepen.

Vanavond staat er veel op het spel. Mits winst zijn de troepen van Frank Vercauteren zeker van het thuisvoordeel in een eventuele finale tegen Beerschot Wilrijk. Dat betekent dat ze eerst op het Kiel aan de bak mogen en vervolgens op Jan Breydel.

Zover zijn we echter nog niet. Voor de partij tegen Tubeke kan Cercle niet rekenen op de langdurige geblesseerden Muyumba en Lopez. Voor de rest zitten dezelfde namen in de selectie als vorige week.

Moeilijk te bespelen tegenstander

Coach Vercauteren is op zijn hoede voor de Waals-Brabanders. "Ik denk dat het opnieuw een niet te onderschatten wedstrijd wordt", blikt hij op de webstek van Cercle vooruit. Een moeilijk te bespelen ploeg, die sinds de komst van hun nieuwe trainer zeker defensief met een ander gezicht naar voren is gekomen. Het zal aan ons zijn om het spel te maken, om het initiatief te nemen. Want we kunnen een grote stap richting de tweede periode zetten."

Diederik Geypen

2e klasse \\ Cercle Brugge \\ Tubeke
 
 
Reacties.