Charleroi en Lokeren delen de punten in vermakelijke sneeuwpot

11 februari 2018 22:23

Charleroi heeft voor de vierde opeenvolgende keer niet kunnen winnen. De 'Carolo's' geraakten niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Lokeren in het Stade du Pays de Charleroi. Beide ploegen namen elk een helft voor hun rekening.

In de opstelling van Lokeren waren er twee nieuwe gezichten te bespeuren. De Ecuadoriaanse nieuwkomer Cevallos mocht meteen debuteren op de 10-positie, net als jeugdproduct Van Moerzeke, die op de rechtsachter ging postvatten. Bij Charleroi greep Mazzu terug naar zijn klassieke 4-4-1-1. Baby kwam terug in de ploeg.

Droomstart voor de bezoekers

Een beter begin konden de bezoekers zich niet wensen. Na twee minuten kopte De Ridder een voorzet van Hupperts tegen de touwen, na goed voorbereidend werk van de veelbelovende wintertransfer Cevallos. Charleroi moest even bekomen van de vroege opdoffer. Het was een halfuur wachten op de eerste doelpoging van de thuisploeg. De troepen van Felice Mazzu hadden het moeilijk om het Lokerse blok te ontwrichten. De sneeuw viel met bakken uit de lucht en dat had geen goede invloed op de het voetbal van Charleroi. 0-1 was de ruststand, na een magere eerste helft van de thuisploeg.

Blitzstart

Charleroi startte furieus aan de tweede helft en dat resulteerde uiteindelijk al vrij snel in de verdiende gelijkmaker. Mamadou Fall gleed de voorzet van Rezaie binnen. Charleroi was superieur en verzamelde dan ook tal van kansen via Bedia en Rezaie. Lokeren loerde op de counter via Hupperts en De Ridder. Net als de sneeuwval gingen ook de aanvalsgolven van Charleroi geleidelijk aan liggen. Rezaie was er nog het dichtste bij na alweer een goede voorzet van N'Ganga, maar verkeek zich op de bots. Lokeren probeerde nog een slotoffensief in elkaar te botsen maar dat leverde uiteindelijk niks op en zo eindigde de partij op 1-1.

Zo profiteert Charleroi niet van het puntenverlies van leider Club Brugge en eerste achtervolger Anderlecht. Lokeren blijft veertiende en lijkt nu echt wel definitief uit degradatiegevaar.