"Ik schat Eupen nog steeds hoger in dan Mechelen" en welke 1B-ploeg zal de zakker vervangen?

12 februari 2018 18:43

De 1-0 van Pedersen, het zou na speeldag 30 zomaar het belangrijkste doelpunt in het seizoen van KV Mechelen kunnen zijn. Mechelen staat nu één punt boven Eupen, maar die hebben op papier wel een gemakkelijker programma. Het blijft dus razend spannend.

"Vraag me niet naar de ‘favoriet’ om te degraderen", analyseert Aimé Antheunis in De Zondag. "Mechelen zette een goeie en broodnodige stap, maar het is nog lang niet voorbij. Het programma van Eupen is makkelijker, dus ik schat ze iets hoger in. Maar in het heetst van de strijd kan er veel gebeuren."

De een zijn dood is de ander zijn brood

Iemand móét zakken, en dus moet er ook iemand in de plaats komen. De promotiestrijd in 1B is al even spannend als de degradatiestrijd in 1A. Het lijkt erop dat de finalewedstrijden tussen Beerschot en Cercle zullen gaan", denkt Antheunis.

"Ik schat de kansen vrij gelijk in, maar er is één groot verschil. Op Beerschot kan het vlammen, met die supporters erachter, terwijl Cercle 5000 trouwe supporters heeft, maar op minder sfeer kan rekenen. Cercle moet wel eerst nog die tweede periode winnen, maar met vier punten voor en nog twee matchen te gaan, geven ze dat niet meer weg. Lierse heeft het nagelaten om Cercle nog in te halen."

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Cercle Brugge \\ Eupen \\ KFCO Beerschot-Wilrijk \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.