Gent in de Ghelamco, Mechelen, WB, Genk, Teddy VS Antwerp, Club, Charleroi en doodziek Anderlecht

12 februari 2018 18:26

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe bewijzen dat met K3 ondertussen al een paar jaar. Ook in de nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League gaan we op onze gekende manier nabeschouwen.

TOP

Gentse thuisreputatie

Wat is dat toch met die Ghelamco Arena? Sinds ene Yves Vanderhaeghe er is, werd er niet meer verloren. Meer zelfs: het was zelfs de tiende thuiszege op een rij als we de bekerwedstrijd meetellen.

Gent staat momenteel op 16 punten van de leiding en op vijf punten van de tweede plek. En dan moeten de punten nog gehalveerd worden: wat is er nog mogelijk voor de Buffalo's? Drie jaar geleden hadden ze in deze fase nauwelijks twee punten meer en werden ze nog kampioen.

Teddy & co

Glen De Boeck heeft echt wel wat neergezet bij KV Kortrijk. Samen met Waasland-Beveren zijn de Kerels dé verrassing van de voorbije weken.

Met dank aan Teddy Chevalier ook, die door zijn hattrick nu al elf keer scoorde in competitie in evenveel wedstrijden onder De Boeck - in totaal zit hij aan 14. Jammer dat zowel Kortrijk als WB (nog) niet in de top-6 staan.

Malinwa leeft nog

KV Mechelen beleefde een stressvolle avond tegen KAS Eupen, maar sleurde zich erdoor. Het is nog nergens - een veel moeilijker programma ook dan de Oostkantonners - en toch: er is weer hoop Achter de Kazerne.

Met dank ook aan de supporters, die enkele weken geleden het zagen en klagen achter zich lieten en beseften dat ze enkel samen eruit kunnen komen. Niemand die ze graag uit 1A ziet vallen, zoveel is duidelijk. Eervolle vermelding voor Racing Genk, in de top-6 én opnieuw met Limburgse verankering met de nieuwe CEO.

FLOP

Anderlecht

We kunnen onze tekst van vorige week bijna integraal laten staan: wat is er toch aan de hand met het instituut Anderlecht? Ook in KV Oostende brachten de troepen van Hein Vanhaezebrouck opnieuw veel te weinig om dit seizoen nog aanspraak te kunnen maken op prijzen.

Paars-wit krijgt de trein maar niet op de rails. Misschien ook wel logisch, gezien er toch een machtsvacuüm is opgetreden binnen de club. Pas op 1 maart kunnen er beslissingen genomen worden, dan is het misschien/zeker te laat. En hoeveel miljoen is Leander Dendoncker waard?

Andere toppers?

Toch deed Anderlecht puur in de stand nog niet zo'n slechte zaak, want ook de top-2 kon alweer niet de volle buit pakken.

Die eerste helft van Charleroi? Dat leek nergens naar. Mazzu en zijn troepen kunnen al vier matchen niet meer winnen op die manier. En bij Club Brugge is er ook wat pech mee gemoeid als de organisatie een keertje goed staat.

Antwerp

En ook het Antwerpse voetbal is in verval. Antwerp pakte in 2018 voorlopig een schamele 3 op 15. En dus is play-off 1 plots niet eens meer zo zeker voor The Great Old.

Oostende, Genk, Eupen en Anderlecht staan nog op het programma voor stamnummer 1. Moeilijk in te schatten wat dat nog kan worden. "Debaty zal ook wel zijn laatste match gekeept hebben, ronduit dramatisch", aldus onze man in Kortrijk.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.