Dit is ons Team van de Week!

12 februari 2018 10:58

Op speeldag 26 liet de top-drie zowaar collectief punten liggen, al was het vooral Anderlecht dat ten onder ging. Stof genoeg voor ons Team van de Week!

Doel

Tussen de palen kon Gent niet rekenen op Doelman van het Jaar Lovre Kalinic, maar Yannick Thoelen bewees tegen Sint-Truiden dat hij meer dan een waardige vervanger is. De Limburger pakte uit met enkele geweldige reddingen voor de rust, tot frustratie van de bezoekers toe.

Verdediging

Achterin was Aleksandar Bjelica de geweldenaar bij Oostende. De linksback kwam steevast uitstekend mee naar voren en zorgde voor paniek bij Anderlecht. German Mera toonde bij KV Mechelen dat hij wel degelijk een uitstekende verdediger is.

Samuel Gigot speelde sterk bij AA Gent en tekende met een fantastische pas met links voor de opening waaruit Foket een mooie assist kon puren. Mijat Maric weerde bij Lokeren de vele aanvallen van Charleroi af.

Middenveld

Op het middenveld overvleugelde Vandendriessche zijn concurrenten van Anderlecht helemaal. De Oostendse pitbull liet haast geen bal passeren. Hans Vanaken was bij Club Brugge alweer outstanding, ondanks het puntenverlies.

Omdat we iets te veel spitsen hebben, zetten we Chevalier en Bandé op de flanken. Chevalier knalde met een hattrick de play-off 1-droom van KV Kortrijk echt leven in en kelderde diezelfde droom bij Antwerp. Bandé zorgde in de 1-0 tegen Eupen voor de belangrijkste assist uit zijn carrière.

Aanval

Daarmee komen we bij de spitsen. Racing Genk kon in eigen huis eindelijk nog eens winnen en dat lag vooral aan ene Nikolaos Karelis. Met een goal en een assist toonde hij wat Genk de laatste maanden moeten missen heeft. Taiwo Awoniyi was bij Moeskroen ijzersterk op bezoek bij Standard. De absolute man van de match, ook na de fantastische terugkeer van de Luikenaars.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen
 
 
Reacties.