Vanderhaeghe looft defensie én sterkhouder: "hij is nu al klaar voor een stapje hoger"

12 februari 2018 13:14

De reeks van AA Gent in eigen huis is fenomenaal, in tien thuisoverwinningen op een rij, Beker inbegrepen, slikte Gent maar twee goals. Daardoor is het gat met Anderlecht en Charleroi bijna gedicht.

“Er staat nu gewoon een blok”, aldus Vanderhaeghe. Dat terwijl de Gentse defensie onder Hein Vanhaezebrouck eerder weg had van kaas met gaten. “Ik kan dat ook niet uitleggen, maar wat ik wel kan doen is mijn verdedigers bedanken.”

“Ze tonen dat ze thuishoren bij AA Gent en er wordt slim verdedigd.” In het hart staan met Bronn en Gigot nu twee Fransen. Die twee voelen elkaar bijna blindelings aan, zo blijkt.

Gigot en Bronn corrigeren elkaar constant -Yves Vanderhaeghe

“Ze coachen elkaar heel goed. Die zijn constant met elkaar aan het praten en elkaar aan het corrigeren. Ze staan daar ook allebei voor open. Ze willen het gewoon nog beter doen, dat is de uitdaging.”

Vooral Gigot maakt indruk. Vooral aan de bal. “Ik denk dat Gigot nu al klaar is voor een stapje hoger. De progressie die hij nu al maakte is omdat hij voor alles openstaat. Hij bewijst het elke week, is rustig aan de bal en serieus met zijn vak bezig.”

Jupiler Pro League \\ AA Gent
 
 
 
Reacties.