Rode kaart of niet? OHL-doelman Nick Gillekens laat zich uit over cruciale fase in match tegen Lierse


Foto: © Photonews 12 februari 2018 08:57

De match tussen Lierse en Oud-Heverlee Leuven was zeker geen hoogstaande. De bezoekers pakten de volle buit (0-1). De belangrijkste fases speelden zich af voor de rust, met eerste een hoofdrol voor doelman Nick Gillekens.

De OHL-doelman kwam ver uit zijn doel en raakte de doorgebroken Wolke Janssens, al was die ver van het lege doel. "Er is contact met mijn hand en zijn arm", vertelde Gillekens. "Ik doe geen beweging, want ik trek me terug. Hij speelde het slim om te gaan liggen, wat ook zijn goed recht is. Het was zeker geen rood, want de bal ging buiten en hij had die bal niet meer gehaald. En daarna scoren wij dan het openingsdoelpunt."

Pluim voor defensie

Daarna gaf OHL nog heel erg weinig weg tegen een niet erg overtuigend Lierse. "Onze organisatie stond heel goed", aldus Gillekens. "We hebben dit jaar de ploeg met de beste verdediging. We slikken bijna nooit meer dan 2 doelpunten per wedstrijd."

Volgende week zaterdag wacht er nog een kraker tegen Beerschot Wilrijk. "Zij bereiden zich voor op die periodefinale. Je ziet dat ze het een beetje laten liggen in de competitie. Het wordt dus een vreemde wedstrijd. Zij moeten niet, maar willen wel met een goed gevoel aan die finales beginnen", weet het Leuvense sluitstuk.

1e klasse B \\ Lierse SK \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.