'The Prince' der verdedigers geeft zijn mening over Dendoncker: "Hij komt te kort"

12 februari 2018 11:30

Philippe Albert kent wel het één en ander over verdedigen. De voormalige Rode Duivel staat over Het Kanaal nog steeds bekend als 'The Prince'. Hij mag dan ook zijn mening geven als het gaat over Leander Dendoncker als verdediger.

Albert was zaterdag in Oostende en zag Dendoncker een dramatische match spelen. "Hij speelt niet op zijn beste plaats. Ik zie hem niet als een complete verdediger, zeker omdat hij snelheid ontbreekt in de eerste meters", zegt hij bij Sudpresse.

Dendoncker is een heel goeie middenvelder, maar als verdediger komt hij dus te kort. "Je improviseert niet ineens de rol van centrale verdediger", aldus Albert. "Ik heb geen twijfels over de kwaliteiten van Dendoncker, zeker niet."

Middenvelder

Vanhaezebrouck hing Dendoncker voor dat hij als verdediger meer kans maakte op het WK. Iets waar Albert het niet eens mee is. "Als Vanhaezebrouck problemen heeft in de defensie is dit geen goeie oplossing. Je doet er hem geen plezier mee. Hij moet dringend terug naar het middenveld, waar hij veel kan bijbrengen, zoals vorig seizoen."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.