Vreest Hein terecht voor Europees? Deze teams zijn sterker dan Anderlecht

13 februari 2018 10:05

Coach Hein Vanhaezebrouck trok in Oostende nog maar eens aan de paars-witte alarmbel. Hij gaf bij zijn spelers aan dat hij niet de eerste coach in lange tijd wou zijn die zich met Anderlecht niet zou kwalificeren voor Europees voetbal.

In het klassement staat paars-wit nog steeds op een derde plaats, maar de vrees van Hein Vanhaezebrouck lijkt terecht. Als we naar de huidige vorm kijken, zijn er al minstens vier ploegen die wel eens boven Anderlecht zouden kunnen uitkomen.

Club Brugge is daar uiteraard één van. De Bruggelingen steken niet in de beste vorm, maar we zien het Anderlecht van de laatste weken niet als een bedreiging voor blauw-zwart. Die eerste Champions League-plek is dus al weg.

AA Gent strafste uitdager

Anderlecht is het aan zijn stand verplicht om minstens dat tweede ticket te pakken, maar dan moet het twee zaken in het oog houden. Het moet zelf Charleroi inhalen, de Zebra's lieten punten liggen tegen Lokeren, maar zijn ons inziens nog steeds steviger dan paars-wit. Verder moet het ook AA Gent zien af te houden.

Daar wringt het schoentje wellicht. AA Gent zit in een haast ongeziene flow en rijgt in eigen huis de overwinningen aan elkaar. De ex-club van Vanhaezebrouck lijkt de grootste kwelduivel in play-off 1 te worden.

Zelfs Kortrijk?

Zijn er nog andere kapers? Wel, een zeker KV Kortrijk steekt in uitstekende vorm. Eerlijk? Op dit moment schatten we ook de Kerels, die na de eerste maanden op weg leken naar degradatie, sterker in dan dit paars-wit. Er is werk aan de winkel, dringend. Anderlecht heeft het geluk dat voor play-off 1 nog een stage volgt. Daar kan Vanhaezebrouck zijn jongens nog eens echt op scherp zetten.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ AA Gent \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.