Nieuwe grote en ambitieuze Kempense club staat in de steigers: "Vaste waarde worden in Belgisch voetballandschap"

13 februari 2018 14:31

In de Kempen zit er een fusie aan te komen. ASV Geel en Oosterzonen willen een nieuwe ambitieuze club in de Kempen oprichten. De gesprekken daarover zijn reeds volop aan de gang.

Geel en Oosterzonen, beide clubs in eerste Amateur, willen samengaan, dat bevestigde Stefan Van Lommel, voorzitter van Oosterzonen. "Het eerste contact kwam er ter gelegenheid van onze match op de Leunen tegen ASV Geel half december", aldus Van Lommel.

"Een maand en een aantal vergaderingen later zijn we ervan overtuigd dat we met de juiste mensen aan tafel zitten en dat dit project voldoende kans op slagen heeft om er mee door te gaan. Opportuniteiten moet je grijpen als ze passeren."

"Wij geloven dat er met onze buurclub ASV Geel een win-win situatie voor de hand ligt en bovendien de mogelijkheid om een stabiele en - naar Belgische normen – grote club uit te bouwen die een vaste waarde kan worden in het Belgische voetballandschap."

"Die club moet uiteraard ambitieus, financieel gezond maar ook sterk lokaal verankerd zijn: een sportclub bestaat immers maar bij de gratie van haar supporters en sympathisanten.

Lange termijn

"Voor een goed begrip: ons hart ligt bij KFC Oosterzonen en bij al wie de club een warm hart toedraagt. Wij hebben met dat clubje uit een klein gehucht van Westerlo wel iets gepresteerd waar we fier op mogen zijn. Dat veeg je zomaar niet weg."

"De harde realiteit echter is dat ons draagvlak klein is. Met hard werken en een goed beleid hebben wij dat vele jaren kunnen opvangen – en meer dan dat - maar op de lange termijn is dat hoe dan ook een moeilijke zaak."

"Vandaag is er een reële kans dat KFC Oosterzonen voor altijd stichtend lid kan worden en kan voortleven in een Kempische club die vele malen groter is dan wij ooit hadden kunnen worden."

"Aan de onderhandelingstafel is dat concreet gemaakt door onze eis dat in de nieuwe structuur hoe dan ook plaats moet gemaakt worden voor voetbal op niveau in Oosterwijk. En dit zowel voor jeugd- als voor seniorenvoetbal. Wij moeten ook de kracht, de waarden en al wat KFCO heeft gemaakt tot de club die het is blijvend kunnen herkennen in het nieuwe project."

"We moeten op dit punt ook waarschuwen voor overdreven optimisme. Het is een moeilijk dossier, met telkens weer nieuwe uitdagingen en hindernissen die moeten genomen worden. Maar er wordt hard aan gewerkt en wij vragen vandaag in alle bescheidenheid dat jullie ons het voordeel van de twijfel geven."

Johan Walckiers

ASV Geel \\ Lierse Kempenzonen
 
 
Reacties.