Michel D'Hooghe schrijft dringende brief naar FIFA: "Doelmannen moeten strenger bestraft worden"


Foto: © Photonews 13 februari 2018 07:21

Michel D'Hooghe, de voorzitter van de medische commissie van de FIFA, wil ingrijpen tegen te agressieve doelmannen. Die worden bijna nooit bestraft voor wat ze in hun zestien doen als ze uitkomen. Daar wil hij iets aan doen.

D'Hooghe liet een brief opstellen gericht aan Pierluigi Collina, de voorzitter van de scheidsrechterscommissie van de FIFA. Hij wil rood voor wie vrijwillig een elleboogstoot uitdeelt en strengere straffen voor doelmannen die met geheven knie of ander agressief gedrag aankomen.

"Onze brief heeft maar één doel: het terugbrengen van het aantal ernstige letsels op het voetbalveld", zegt D'Hooghe in HLN. "Tijdens het WK in Japan en Zuid-Korea noteerden we twaalf letsels als gevolg van een elleboogstoot. De FIFA besloot daarom rood te geven voor vrijwillige ellebogen."

Stijging

"In 2006 zakte het aantal incidenten naar twee. Maar de laatste jaren zien we opnieuw een stijging. Te weinig scheidsrechters passen het reglement toe en daders van elleboogstoten blijven meestal op het veld staan."

Doelmannen moeten ook strenger bestraft worden. "We stellen vaak vast dat keepers in hun doelgebied zelden rood krijgen, terwijl ze soms met een geheven knie of op een andere manier gevaarlijk gedrag vertonen. Ook hier kunnen ernstige letsels op volgen."

 
 
 
Reacties.