Schril contrast: Antwerpse clubs volgen succesjaar 2017 op met flopstart 2018

13 februari 2018 12:03

2017 was een jaar voor de geschiedenisboeken van het Antwerpse voetbal. Zowel Antwerp als Beerschot Wilrijk vierden een kampioenschap en begonnen schitterend aan het huidige seizoen. Maar dan begon 2018...

Rood-Wit

Dé grote verlossing: na dertien jaar in de lagere reeksen van het Belgische voetbal stond The Great Old terug op het hoogste niveau. Velen twijfelden of het niveauverschil niet te groot zou zijn, maar een Antwerpenaar is zelden een twijfelaar.

Antwerp maakte meteen indruk door op de openingsspeeldag punten thuis te houden tegen kampioen Anderlecht. Uiteindelijk zou het na 21 speeldagen vierde staan met 34 punten. Zowaar op koers voor play-off 1.

Maar de nieuwe kalender hing aan de muur en plots stond er precies een andere ploeg op het veld. Toegegeven, tegen bijvoorbeeld Club Brugge speelde Antwerp op de laatste vijf minuten na fantastisch, maar uiteindelijk was de hele Bosuil toen wel teleurgesteld. Nadien ging het alleen maar bergaf. Het rapport van dit kalenderjaar is 3 op 15. En hoewel Antwerp nog steeds zesde staat, zijn er nog een viertal ploegen in veel betere vorm die hen maar al te graag willen inhalen.

Paars-Wit

Beerschot Wilrijk nam afscheid van de eerste amateurklasse met een score van 80 op 90. De vierde titel op rij. Onwaarschijnlijk. De stoomtrein ging ook in 1B door en De Ratten staken de eerste periodetitel op zak met amper één nederlaag.

Maar de tweede periode begon en plots zakte de ploeg van Marc Brys als een kaartenhuisje in elkaar. In het huidige kalenderjaar kon Beerschot nog maar twee keer winnen op zeven wedstrijden, goed voor 8 op 21. De eerste periodekampioen zit in de tweede periode zelfs in de rechterkolom.

Stadsderby in PO2?

De kans is zeker reëel dat we in play-off 2 een Antwerpse derby krijgen. Antwerp moet zich héél dringend herpakken als ze hun plek in de top zes willen vasthouden, want zoals het er nu naar uitziet, maakt pakweg Kortrijk of Standard een betere kans. Beerschot Wilrijk staat momenteel derde in het algemeen klassement en het zijn nummers twee, drie en vier die de nacompetitie in play-off 2 spelen.

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Antwerp \\ KFCO Beerschot-Wilrijk
 
 
 
Reacties.