Debutant in eerste klasse beleeft sprookje: "Hier heb ik jaren voor gewerkt en dan nog in zo'n stadion, het was onbeschrijfelijk"


Foto: © photonews 14 februari 2018 22:22

Opvallende naam in de basis bij Sporting Lokeren afgelopen zondag: Gil Van Moerzeke. De amper 20-jarige verdediger werd door Peter Maes voor de leeuwen gegooid en dat dan nog op het veld van Charleroi. Een prachtervaring voor het defensieve jeugdproduct, dat uitstekend zijn plan trok.

"Dit had ik een maand geleden nooit durven dromen”, vertelt het piepkuiken in Het Nieuwsblad. “Het is allemaal heel snel gegaan. Op de laatste training voor de match wist ik dat ik zou starten. Of ik stress had? In het begin had ik wel een beetje stress, maar eens ik bezig was, viel dat wel mee."

Van Moerzeke laat zich niet snel gek maken: "Eigenlijk ben ik daar allemaal vrij nuchter in. Ik blik redelijk tevreden terug op mijn debuut, al kan het natuurlijk altijd nog beter. Hoe dan ook: dit smaakt wel naar meer. Hier heb ik jaren voor gewerkt en dan nog in zo'n stadion. Het was werkelijk onbeschrijfelijk. Hier doe je het uiteindelijk toch allemaal voor."

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren
 
 
 
Reacties.