Bij STVV kijken ze niet op van uitspraken Vanhaezebrouck: "Pieter wil altijd en overal winnen"

14 februari 2018 14:46

Hein Vanhaezebrouck liet zaterdag weten dat Pieter Gerkens in zijn huidige spelersgroep de man is die het meeste leiderschap vertoont. Geen verrassing voor zijn ex-ploegmaats bij STVV. "Pieter wil winnen, punt!"

Gerkens is een modelprof. Er is geen trainingsdag dat hij er eens de kantjes vanaf loopt, horen we in de spelersgroep van Anderlecht. Typisch, klinkt het bij STVV, zijn ex-ploeg die hij vrijdag in de ogen kijkt.

Wij waren nogal verrast de laatste maanden. Zeker toen Gerkens ineens een interview gaf waaruit duidelijk maturiteit bleek. Hij heeft zijn onschuldige uiterlijk tegen, maar hij kan dus wel degelijk op tafel kloppen. Maar bij STVV zijn ze niet verrast.

Ook bij STVV liet hij zich al opmerken als leider.

"Waarom zou hij dat niet doen?", vraagt Steven De Petter, kapitein van Kanaries. "Ik ken hem als een jongen die zegt waar het op staat. Hij zal niets gemeens zeggen, maar gewoon wat hem op de lever ligt."

Gerkens kwam aan bij Anderlecht als verrassingstransfer en iedereen zag hem eerst nog progressie moeten maken vooraleer hij als titularis in aanmerking zou komen. "Hij heeft nu toch al veel minuten gemaakt en dan mag hij al eens iets zeggen", vindt De Petter. "Pieter is een winnaar, die wil altijd winnen. En hij zal daar ook alles voor doen." Mooie woorden alweer voor de 22-jarige middenvelder.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ STVV
 
 
Reacties.