Superprof Kompany etaleert na makkelijk avondje in Champions League nog maar eens zijn topmentaliteit

14 februari 2018 10:42

Dat varkentje heeft Manchester City gisteravond eventjes flink gewassen. Het Zwitserse FC Basel kreeg in eigen huis een 0-4 om de oren en Vincent Kompany was een bevoorrechte getuige. De kapitein betwistte voor het eerst sinds 4 mei 2016 nog eens een match in de Champions League.

De 31-jarige 'skipper' was na afloop dan ook zo gelukkig als een kind, met een grote lach op het gezicht stond hij de pers te woord: "Zoals ik voor de match al zei, is het geweldig om terug te zijn. Met de jongens op het veld of in de keuken met de kinderen, ik kijk naar alles uit tegenwoordig."

Motivatie en inzet

De kwalificatie voor de kwartfinales is eigenlijk al binnen, maar Kompany maakt van de terugmatch nog een erezaak: "Naar mijn mening gaat het in deze situatie om meer dan gewoon een terugmatch. Als die partij in het Etihad op 3-2 of 2-2 eindigt, gaat ons dat geen goed gevoel geven naar de volgende ronde toe. We hebben vandaag getoond dat we de betere ploeg waren. Enkel een gebrek aan motivatie en inzet kan ervoor zorgen dat we thuis niet hetzelfde tonen. Dat mogen we echt niet toelaten", klinkt het bij onze Rode Duivel. Op en top superprof, hij wil gewoon alles winnen.

Glenn Bogaert

Champions League \\ Manchester City \\ FC Basel
 
 
Reacties.